Ropecon 2012 © Marko Saari

Tervetuloa tekemään Ropeconia!

Ropecon 2012 © Marko Saari

Hyppää mukaan vuonna 2022 järjestettävään roolipelitapahtumaan!

Ropecon on täysin vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma pelaajilta pelaajille. Tekemistä riittää ja mukaan mahtuu niin uusia kuin vanhojakin harrastajia. Ei muuta kuin tapahtuma kalenteriin ylös ja ilmoittautumaan mukaan!

Vapaaehtoishaku aukeaa 4. huhtikuuta, ja hakulomakkeen voit täyttää täällä! Alta löydät tehtävät vuoden 2022 Ropeconissa ja voitkin valmiiksi jo miettiä, että mikä voisi olla juuri sinun juttusi. Kannattaa hakea ennemmin kuin myöhemmin, sillä tehtävät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

Ota rohkeasti yhteyttä, jos mieleen juolahtaa kysymyksiä!

Antti Pollari

Vapaaehtoisvastaava 2022

vapaaehtoiset@ropecon.fi

Ropecon 2009 © Marko Saari

Tehtäväalueet: 

Info

Infopisteen henkilökunta vastaa kävijöiden kysymyksiin ja ratkaisee heidän ongelmiaan tapahtuman aikana. Tehtävässä oppii asiakaspalvelutaitoja, nokkeluutta, sekä ongelmanratkaisukykyä.

Järjestyksenvalvoja

Kävijöiden turvallisuuden valvominen conipaikalla. Edellyttää voimassa olevaa JV-korttia, sekä asiakaspalveluasennetta. 

Kasaus ja purku

Tapahtuman pystyttämisessä ja purkamisessa auttaminen. Kalusteiden siirtelyä ja opasteiden kiinnittämistä. Ei vaadi erikoisosaamista.

Kirpputori

Kävijöiden tuomien kirppistuotteiden myyntiä.

Larp- ja roolipelitiski

Larppien ja roolipelien palvelutiski opastaa sekä kävijöitä että pelinjohtajia larppeihin ja roolipeleihin liittyvissä asioissa.

Lastenhoitohuone

Lastenhoitohuoneen viihtyisyydestä ja toiminnasta vastaamista.

Lipunmyynti

Pääsylippujen myyntiä käteistä ja korttimaksupäätettä käyttäen. Ennakkolippujen tarkastusta ja rannekkeiden laittamista kävijöille.

Logistiikka

Tavaroiden roudaamista ja pakettiauton ajamista. Pääosa työvuoroista ajoittuu pe 8-16 ja su 15-22 väliselle ajalle. 

Majoitusvalvoja

Lattiamajoituspaikkojen valvonnasta, viihtyisyydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen.

Moderaattori

Moderaattorit valvovat Ropeconin verkkoalustoilla käytävää keskustelua ja poistavat asiattomuuksia. Mahdollisia verkkoalustoja lähitapahtuman rinnalla ovat esimerkiksi Discord, YouTube ja Twitch. Moderaattorin tehtävää voi tehdä joko tapahtumassa paikan päällä tai myöskin etänä.

Myyntitiski

Ropecon-oheistuotteiden myyntiä, myyntipöydän ylläpitoa, yms. Myös pari vuoroa tapahtuman jälkeisenä maanantaina kaadossa.

Narikka

Kävijöiden tuomien vaatteiden, laukkujen ja tavaroiden vastaanottamista sekä säilytyksestä huolehtimista.

Ohjelmajuoksija

Ohjelmanjärjestäjien avustamista käytännön kanssa, kuten ohjelmanumeron käynnistämisessä, salitekniikan kanssa ja ohjelman lopettamisessa ajallaan.

Pelitiski

Pelien palvelutiski hoitaa kellon ympäri toimivaa lautapelikirjastoa, sekä toimii päivisin sisäänheittäjinä peleihin opastaen kävijöitä figu-, kortti- ja lautapeleihin ja -turnauksiin liittyvissä asioissa.

Takahuone

Vapaaehtoisten taukohuoneen tarjoiluista ja viihtyvyydestä huolehtimista tapahtuman aikana.

Taltiointi

Ohjelmanumeroiden taltiointia sekä mahdollisesti niiden editointia Youtubeen julkaistaviksi. Muutaman ohjelmasalin ohjelmien livestreamaus.

Tekniikka

AV-tekniikan (pääsali yms.) rakennus, ajo ja purku.

Tietotekniikan (luentosaliläppärit, puhelimet, maksupäätteet) jakelu, tuki ja purku.

Streamin kasaus, tekeminen ja purku.

Tuutorit

Tuutorit ovat Ropeconissa aiemmin käyneitä, jotka haluavat kertoa Ropeconista uusille kävijöille. Tuutor-kierros tarkoittaa tapahtuma-alueen kiertämistä porukalla, ja eri tapahtumapaikkojen esittelyä. Tarkoitus on, että kierroksen jokainen piste (esim. Kokemuspiste, kirjasto) kertovat lyhyesti mitä pisteellä voi tehdä. Kierroksia järjestetään 3-5 päivässä, jokaisella kierroksella ei tarvitse jokaisen tuutorin olla mukana. 

15-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat tulla vapaaehtoisiksi! Alaikäisten kohdalla katsomme tarkasti, mihin työpisteeseen ja kellonaikaan vapaaehtoiset sijoitetaan, mikä voi rajoittaa tehtävävaihtoehtoja.

Ropecon 2012 © Petra Takamäki

Vapaaehtoisten edut

Vapaaehtoisvoimin järjestetystä tapahtumasta ei tietenkään kukaan palkkaa saa. Vapaaehtoiset, kuten myös ohjelmanjärjestäjämme, saavat kiitoksena panoksestaan viikonloppurannekkeen tapahtumaan. Toimimalla 10 tuntia vapaaehtoistehtävissämme (kaksi neljän tunnin vuoroa tai yksi kahdeksan tunnin vuoro, sekä kaksi tuntia varalla päivystämistä), saat tästä viikonloppu-rannekkeen Ropeconiin. Vapaaehtoisena ansaittua Ropecon-ranneketta ei voi siirtää muille. 

Tapahtuman aikana vapaaehtoisilla on käytössä tapahtuman takahuone, josta löytyy pientä purtavaa. Ennen tapahtumaa halukkailla on myös mahdollisuus tilata tapahtuman vapaaehtoispaita omakustannehintaan. Tapahtuman jälkeisenä maanantaina järjestetään tapahtuman kaatajaiset, jonne kaikki Ropeconia tavalla tai toisella toteuttaneet vapaaehtoiset ovat tervetulleita nauttimaan ruoasta ja hyvästä seurasta. Halukkaille kirjoitamme myös todistuksen Ropeconin eteen tehdystä työstä.

Vapaaehtoisten edut voivat muuttua vuosikohtaisesti.