Ropecon 2017 © Marko Saari

Kunniavieraat

Avery Alder
Guest of honour 2022: Avery Alder

Avery Alder

Avery Alder on queer roolipelisuunnittelija Sinixt-territoriosta Brittiläisen Kolumbian maaseudulta. Hän on julkaissut pelejä itsenäisesti kuudentoista vuoden ajan. Averyn töihin lukeutuvat Monsterhearts, The Quiet Year, Dream Askew, Ribbon Drive sekä useita pienempiä projekteja. Averyn pelit, sijoittuvat ne sitten luhistuvan sivilisaation keskelle tai arkiseen elämään, käsittelevät sitä, miten identiteettimme, ihmissuhteemme ja yhteisömme muuttavat toisiaan.

Avery on myös työpajasuunnittelija, fasilitaattori ja pelisuunnittelukonsultti. Hän on tehnyt yhteistyötä Tatamagouche Centre -oppilaitoksen kanssa vuodesta 2017 järjestämällä pelituunnitteluretriittejä kuten Designing Games That Matter. Kesällä 2021 Emily Carr University of Art + Design kutsui hänet opettamaan Awakening Transformation Through Roleplaying Game Design -kurssia. Aiemmin tänä vuonna hän kuratoi ja fasilitoi pelisuunnittelutyöpajojen sarjan nimeltä Four Encounters.

Tämä on Averyn ensimmäinen kerta Ropeconissa ja Suomessa.

Lisää Averysta ja hänen töistään::

Buried Without Ceremony

Averyn Twitter

Vlaada Chvátil

Vlaada Chvátil

Vlaada Chvátil on tšekkiläinen lautapelisuunnittelija, joka on suunnitellut pelejä yli 20 vuotta. Vlaadan meriitteihin kuuluu lukuisia palkittuja pelejä, kuten Through the Ages: A Story of Civilization, Space Alert, sekä Codenames. Hänet on valittu Origins Award Hall of Fameen 2019. Vlaadan pelit ovat monimuotoisia niin teemojen kuin mekaniikkojenkin osalta. Huumori on kuitenkin usein niissä läsnä.

Vlaada on työskennellyt myös tietokonepelialalla. Original War on tunnetuin peleistä, jonka suunnittelussa hän on ollut mukana. Ensisijaisesti hän kuitenkin on lautapelisuunnittelija.

Vlaada Chváti BoardGameGeekissä

Czech Games Edition