Vampire the Eternal Struggle Ropeconissa
Ropecon ? Copyright Marko Saari

Vampire: The Eternal Strugglen EM-kisat Ropeconissa

Vampire the Eternal Struggle Ropeconissa
Ropecon ? Copyright Marko Saari

Suomalaiset pelaaja-aktiivit järjestävät yhteistyössä Ropeconin sekä pelin julkaisijan Black Chantry Productionsin kanssa Vampire: The Eternal Struggle (VTES) -korttipelin Euroopanmestaruuskisat Helsingin Messukeskuksessa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Ropecon 2022 roolipelitapahtumassa.

EM-kilpailu on pelin suurin vuosittainen tapahtuma ja ne on järjestetty vuodesta 1999 lähtien, joskin pandemiatilanne on siirtänyt näitä tulevia kisoja jo kahdesti. Kisoihin saapuu osallistujia ympäri maailman.

Pelillä on väkilukuun suhteutettuna sangen suuri suosio Suomessa ja tietynlainen pelityylikin, ”Finnish politics”, on nimetty Suomessa sangen yleisen aggressiivisemman pelitavan mukaan. EM-kisojen voitto on tullut Suomeen kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla tästä on vastannut hallitseva Euroopan mestari Otso Saariluoma.

Vampire: The Eternal Struggle on useammalle pelaajalle suunniteltu intohimoa, politiikkaa ja pettämistä sisältävä muokattava korttipeli, joka sijoittuu World of Darknessiin ja perustuu Vampire: The Masquerade -roolipeliin. Se on yksi maailman ensimmäisistä julkaistuista keräilykorttipeleistä ja sen on suunnitellut Richard Garfield (Magic: The Gathering). Peliä julkaisee tällä hetkellä Black Chantry Productions.

Mikä Ropecon?
Black Chantry Productions