Ropecon 2017, © Sami Eräluoto

Saapuminen

Ropecon 2016 © Mikael Peltomaa

Tervetuloa Ropeconiin!

Ropecon 2022 järjestetään 29.–31.7.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma alkaa perjantaina klo 15 ja päättyy sunnuntaina klo 18. Käytössä ovat kokous- ja tapahtumamaailma Siiven tilat kolmessa kerroksessa, Lasigalleria, messuhallit 1, 2 ja 3 sekä avointa galleriatilaa Alagalleriassa näiden läheisyydessä.

Helsingin Messukeskus

Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Messuparkki: Ratapihantie 17

Siiven parkki: Ratamestarinkatu 13

Messukeskus sijaitsee Helsingin Pasilassa, erinomaisten liikenneyhteyksien keskellä. Pasilan juna-asema on 300 metrin kävelymatkan päässä.

Tapahtumassa on kaksi sisäänkäyntiä: eteläinen sisäänkäynti Messuaukion puolella ja pohjoinen sisäänkäynti Messuparkin puolella.

Pasilan aseman remontti on saatu valmiiksi, eikä aiheuta enää kiertoreittejä tai hidastuksia asemalta Messukeskukselle siirryttäessä.

Ropecon 2017, © Sami Eräluoto

Sisäänkäynnit ja liput

Ropeconin lipunmyyntitiskit sijaitsevat Messukeskuksen eteläisellä ja pohjoisella sisäänkäynnillä. Kaikilla lipunmyyntipisteissä maksuvälineenä käy käteinen. Muutamilla pisteillä maksaminen on mahdollista myös kortilla. Nopein ja varmin maksutapa on käteinen.

Ennakkolippuja vaihdetaan rannekkeiksi eteläisellä sisäänkäynnillä klo 12 alkaen. Varsinainen lipunmyynti alkaa molemmilla sisäänkäynneillä perjantaina 29.7. klo 15.

Lipunmyynnin aukioloajat:

pe klo 15–00:30 / la klo 8–00:30 / su klo 8–15

Lipunmyynnin ollessa suljettu, lippuja myydään Infossa.

Esteettömyys

Ropeconille on tärkeää, että tapahtumasta pääsevät nauttimaan kaikki, joita roolipeliharrastus kiinnostaa. Tilat Helsingin Messukeskuksessa soveltuvat hyvin liikunta- tai toimintarajoitteisille kävijöille. Sekä eteläiseltä että pohjoiselta sisäänkäynniltä löytyy oviautomatiikka. Siivessä toimintaa on kolmessa kerroksessa, joiden välillä pääsee kulkemaan hissillä. Käytössämme olevissa WC-tiloissa on myös
esteettömät WC:t. Tapahtuman aikana auki oleviin kahviloihin ja ravintoloihin pääsee kulkemaan esteettömästi. Avustajat pääsevät veloituksetta tapahtumaan. Lemmikkieläimet ovat tapahtumassa kielletty, mutta opaskoirat ovat työtehtävissään tervetulleita. Alempana tällä sivulla tarkemmin esteettömästä pysäköinnistä.

Narikka

Ropeconin lipun hintaan kuuluvat tapahtuman narikkapalvelut. Eteläisen sisäänkäynnin narikka on tarkoitettu vain pientavaroiden kuten välttämättömien ulkovaatteiden säilytykseen. Rinkat ja muut suurikokoiset esineet viedään säilytykseen isotavaranarikkaan, joka sijaitsee Lasigallerian päädyssä.

Narikan aukioloajat:

pe 15–01 / la 8–02 / su 8–18

Isotavaranarikka palvelee vuorokauden ympäri koko tapahtuman ajan.

alt text
Ropecon 2016 © Sami Eräluoto

Julkinen liikenne

Raitiovaunut: 2, 7 ja 9. Huomaa, että Messukeskuksen pysäkiltä kulkee liikenne vain yhteen suuntaan.

Bussilla: Messukeskuksen vierestä menevät mm. bussit 69 ja 506, Pasilan Aseman ohitse menevät mm. runkolinjat 500 ja 510. Tarkemmat tiedot löytyvät HSL:n reittioppaasta.

Kaikki lähi- ja kaukojunat pysähtyvät Pasilan asemalla, josta pääset alikulkutunnelin kautta suoraan Messukeskukseen. Pasilan aseman remontti on saatu valmiiksi, eikä aiheuta enää kiertoreittejä tai hidastuksia asemalta Messukeskukselle siirryttäessä.

Lippuja ei myydä enää julkisen liikenteen kulkuvälineissä. Lipun voit ostaa esimerkiksi lippuautomaatista, HSL-sovelluksella, tai R-kioskilta.

Polkupyörä: Pyörätelineitä on eteläisen sisäänkäynnin ja Siiven edessä. Kaupunkipyörien pysäkit löytyvät Rautatieläisentorilta ja Veturitorilta.

Taksi: Taksiasema sijaitsee Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin edustalla. Taksit voivat ajaa suoraan sisäänkäynneille.

Ropecon 2009 © Marko Saari

Pysäköinti

Helsingin Messukeskuksen aina avoinna oleva pysäköintitalo Messuparkki sijaitsee Messukeskukseen pohjoisen sisäänkäynnin puolella, osoitteessa Ratapihantie 17. Käytössä on myös Siiven  pysäköintialue, joka sijaitsee Ratamestarinkadun päässä, osoitteessa Ratamestarinkatu 14.

Pysäköinnin voi varata etukäteen, paikanpäällä sen voi maksaa automaatille tai Easypark- tai Parkman-sovelluksilla. (Etukäteen ostettu hinta on edullisin: 1 päivä 13€, 2 pv 17 €, 3 pv 26 € jne). Mikäli pysäköintiä ei maksa etukäteen tai paikanpäällä, on se mahdollista maksaa vielä jälkikäteen seuraavan 48 tunnin kuluessa, mutta silloin hinta on jo hieman kalliimpi.

Lisätietoa maksutapavaihtoehdoista saa Europarkin sivuilta. Pysäköinnin voi ostaa ennakkoon täältä ja sen voi aktivoida täällä.

Lisätietoa pysäköinnistä löytyy myös Messukeskuksen sivuilta.

Sähköauton lataaminen

Kaikille sähköautoille soveltuvat latauspisteet (teho 20 kW) sijaitsevat pysäköintitalon P2 1. kerroksessa. Latauspisteitä on 24, hinta 0,30 €/kWh. Pysäköinnistä peritään normaali pysäköintiveloitus.

Teslojen omat latauspisteet (20A  13,8 kW) sijaitsevat samassa paikassa. Latauspisteitä on viisi, ja lataaminen on maksutonta. Pysäköinnistä peritään normaali pysäköintiveloitus.

Esteetön saapuminen

Liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella voi pysäköidä mihin tahansa ruutuun maksutta. Pysäköintitalossa alimmalla P1-tasolla ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on 20 liikkumisesteisille merkittyä pysäköintipaikkaa. Pysäköinti on tunnuksella maksutonta, kun käyt kertomassa ennen lähtöäsi rekisteritunnuksesi Palveluvastaavan toimistoon tai Kokouspalveluun.

Myös Siiven pysäköintialueella on paikkoja liikkumisesteisille, mutta suosittelemme niitä vain toissijaisesti, sillä reitillä eteläiselle sisäänkäynnille on nousua ja jyrkähkö mäki.