Ropecon 2012 © Petra Takamäki

Medialle

Ropecon 2016 © Mikael Peltomaa
https://2022.ropecon.fi/wp-content/uploads/2022/07/32047368610_4684f6718e_o.jpg

Ropecon

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä pelitapahtuma, joka tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Tapahtuma kerää vuosittain n. 5000 kävijää. Nyt tapahtuma järjestetään kahden pandemiavuoden etätapahtumien jälkeen jälleen Helsingin Messukeskuksessa. Monimuotoista ohjelmaa sisältävä viikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun pelaajilta pelaajille. Ohjelmaan kuuluu pelaamisen ja peliturnausten lisäksi luentoja, esitelmiä, paneelikeskusteluja ja työpajoja alkaen historiallisista teemoista aina uusien pelien ideoimiseen ja käytännön toteuttamiseen. Ropeconissa jaetaan vuosittain Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Tapahtuma on myös suosittu julkaisupaikka erilaisille pelialan teoksille.

Tapahtuma alkaa akateemisella seminaarilla perjantaina. Lisää tietoa löytyy akateemisen seminaarin sivuilta.

Ropeconin tekemiseen osallistuu vuosittain noin 800 vapaaehtoista. Taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka pyrkimys on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Vuoden 2022 teemana on ystävyys, joka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa myös pelaamisen vasta aloittaneille tai siitä kiinnostuneille.

alt text
Ropecon 2016 © Sami Eräluoto

Ropecon lyhyesti

Ropecon lyhyesti

ROPECON YHDELLÄ LAUSEELLA

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma.

ROPECON KAHDELLA LAUSEELLA

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 29.–31.7.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset ja sisältää laajan kattauksen monimuotoista ohjelmaa.

ROPECON KOLMELLA LAUSEELLA

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 29.–31.7.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä kolmipäiväinen pelifestivaali suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun idealla roolipelaajilta roolipelaajille. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta edistävä ja kehittävä Ropecon ry.

ROPECON KUUDELLA LAUSEELLA

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 29.–31.7.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä viikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun idealla roolipelaajilta roolipelaajille. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja roolipelaamiseen liittyvistä aiheista. Ropeconissa jaetaan vuosittain myös Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta edistävä ja kehittävä Ropecon ry.

ota yhteyttä: viestinta@ropecon.fi