Ropecon 2012 © Marko Saari

Ohjelma

Ystävyyttä pelipöydissä ja luentosaleissa

Tästä tutustumaan Ropecon 2022 -ohjelmaan

alt text
Ropecon 2016 © Sami Eräluoto
Pelit ja turnaukset

Ropecon tarjoaa kävijöilleen laajan kattauksen erilaisia pöytäroolipelejä, larppeja eli liveroolipelejä, lautapelejä, korttipelejä ja figuuripelejä. Kortti-, figu- ja lautapelien taiturit ottavat toisistaan mittaa turnauksissa. Pöytäroolipelit eli ropet ovat Ropeconin ydin. Niitä pelataan läpi conin miltei kaikkina vuorokaudenaikoina, kymmenien pelinjohtajien voimin. Pelattavaa on runsaasti sekä peliharrastustaan aloitteleville että kovan tason konkareille.

Guest of Honor 2011 Frank Mentzer © Marko Saari

Luennot, esitelmät ja kunniavieraat

Ropeconin lukuisat luennot ja esitelmät tarjoavat sekä valistusta että ideoita pelien toteuttamiseen. Alansa asiantuntijat ja pitkän linjan harrastajat esittelevät sekä fiktiivisten maailmojen, että tosielämän ilmiöitä, jakavat kokemuksiaan ja antavat vinkkejä käytännön toteutuksiin.

Tapahtumaan valitaan vuosittain kunniavieraat, jotka ovat alalla vaikuttavia asiantuntijoita, inspiroivia kansainvälisiä persoonia ja vaikuttavia puhujia.

Ropecon 2012 © Petra Takamäki

Työpajat, tanssit, lajinäytökset ja paljon muuta

Pelien ja puheohjelman lisäksi kävijöiden on mahdollisuus osallistua erilaisiin työpajoihin ja muuhun ohjelmaan. Kokeile bofferointia tai figujen maalausta tai rakenna itsellesi uusi proppi. Lauantaina voit ihailla pukuloistoa gaalassa ja tanssia tapahtuman aikana opittuja historiallisia tansseja.

© Nijwam Swargiary (@pixel_talkies on Unsplash)

Tutustu ja hengaa

Kävijät yhdessä vapaaehtoisten kanssa ovat Ropeconin sydän. Moni saapuu tapahtumaan viettämään aikaa yhteisen harrastuksen parissa, tapaamaan vanhoja tuttuja ja tutustumaan uusiin harrastajiin. Tulet sitten mistä universumista tahansa, hyvää seuraa löytyy aina.

Etsitkö seuraa tai neuvoja uuden harrastuksen aloittamiselle? Roolipeli- ja cosplayaiheiset yhdistykset esittelevät mielellään toimintaansa harrastuksesta kiinnostuneille. Paikan päältä voit myös ostaa lippuja muihin con-tapahtumiin. Lisäksi Kokemuspiste tarjoaa apua ja ohjeita harrastustaan aloitteleville conikävijöille.

Ropecon 2009 © Marko Saari

Spektaakkeliohjelma

Ropeconissa nähdään myös erikoisempaa ohjelmaa. Vuosien varrella Ropeconissa on nähty musikaaleja, konsertteja, showpainia, nuorallatanssia, tanssiesityksiä ja paljon muuta. Mikäli sinulla on erikoisempi ohjelmaidea, jonka haluaisit Ropeconissa toteuttaa, ota rohkeasti yhteyttä ohjelmavastaaviin: ohjelma@ropecon.fi. 

Ohjelma-aikataulu julkaistaan viimeistään heinäkuun alussa.

Ropecon 2016 © Sami Eräluoto

Joka vuosi uutta ohjelmaa!

Ropeconin ohjelma sisältää joka vuosi erilaisia uusia ohjelmanumeroita, tekemistä ja kokemista. Mikäli sinulla on erikoisempi ohjelmaidea, jonka haluaisit Ropeconissa toteuttaa, ota rohkeasti yhteyttä ohjelmavastaaviin: ohjelma@ropecon.fi.