Elementit © Sami Eräluoto

Ropecon ry

Työpajat © Calum Macaulay

Ropecon-tapahtuman järjestää Ropecon ry

Ropecon ry on vuonna 2003 perustettu suomalaista rooli-, liverooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta kehittävä yhdistys, jonka jäseniä ovat pääkaupungiseudulla tai valtakunnallisesti toimivat alan yhdistykset: 

Alter Ego ry, Etelä-Suomen Rooli- ja Strategiapeliyhdistys ry, Harmaasudet ry, Nopat ja Taktiikka ry, Otaniemen RoolipeliClubi ry, Suomen lautapeliseura ry, Suomen live-roolipelaajat ry ja Suomen roolipeliseura ry. Ropecon ry:n hallituksen puheenjohtajana kaudella 2021-2022 toimii Emi Maeda.

Ropeconin toiminnan tarkoitus on edistää suomalaista roolipeliharrastusta. Yhdistyksen tunnetuin ja tärkein toimintamuoto on vuosittain järjestettävä Ropecon-tapahtuma.  Sen lisäksi yhdistys on myös vuodesta 2004 alkaen järjestänyt Suomessa neljän vuoden välein järjestettävää kansainvälistä Solmukohta-liveroolipelikonferenssiä. Ropecon ry on järjestänyt viime vuosina mm. järjestyksenvalvoja- ja häirintäyhdyshenkilökoulutusta tapahtumiensa ja harrastuskentän tarpeisiin. Oman toimintansa ohella se osallistuu mahdollisuuksien mukaan myös erilaisiin yhteishankkeisiin mm. pelikasvatuksen ja turvallisen pelaamisen saralla.

Ropecon ry tukee suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta edistäviä projekteja ja hankkeita, kuten erilaisia pelitapahtumia, lainaamalla irtainta omaisuuttaan, kuten radiopuhelimia, järjestyksenvalvojaliivejä.
Mikäli haluat tukea Ropeconin toimintaa, voit paitsi osallistua tapahtumiimme, myös liittyä Ropeconin ulkojäseneksi.

Yhteystiedot:
Ropecon ry
Y-tunnus: 1859716-7
Posti: c/o Markus Liimatainen, Maininkitie 21 A 18, 20320 Espoo
Puhelin: 044 577 4761 (Emi Maeda)
Sähköposti: hallitus@ropecon.fi