Elementit © Sami Eräluoto

Discordin käyttäytymissäännöt

Liittyminen Ropeconin Discord-alustalle edellyttää näiden käyttäytymissääntöjen hyväksymistä.

1. Kunnioita muita keskustelijoita. Älä vähättele, nimittele, hauku tai solvaa muita käyttäjiä. Älä tee olettamuksia muiden sukupuolesta, seksuaalisuudesta, tai taustasta muutoin, äläkä arvostele toisten ulkonäköä tai oikeakielisyyttä.

2. Huomioi keskusteluissasi kaikilla kanavilla ja alustoilla, että Ropecon on kaiken ikäisille. Ota kaiken ikäiset osallistujat huomioon erityisesti jakamissasi kuvissa, giffeissä ja linkeissä.

3. Keskustele Discordissa kanavien aiheiden mukaisesti ja käy keskustelu aiheen vierestä vapaamuotoisilla kanavilla. Muistathan antaa tilaa myös muulle keskustelulle. Älä häiritse käynnissä olevia pelejä pelihuoneissa.

4. Ropeconin verkkotapahtuman kieli on ensisijassa suomi, mutta voit keskustella Ropeconin alustoilla myös englanniksi. Englanninkielisillä kanavilla (#international-meeting-point ääni- ja tekstikanava) keskustellaan ainoastaan englanniksi.

Ropeconin moderaattorit voivat antaa näiden käyttäytymissääntöjen valvomiseksi ohjeita, joita on noudatettava. Moderaattorit voivat tarvittaessa hiljentää kanavia, poistaa yksittäisiä käyttäytymisääntöjen vastaisia viestejä, linkkejä ja kuvia, laittaa sääntöjä rikkovia käyttäjiä jäähylle ja/tai poistaa käyttäjiä tapahtuman verkkoalustoilta.

Voit ilmoittaa moderaattoreille mielestäsi asiattomasta sisällöstä kirjoittamalla kanavalle viestin, joka alkaa komennolla !report, esimerkiksi “!report onko tollainen nimittely ihan okei”. Moderaattorit päivystävät ainakin perjantaina klo 09-02, lauantaina klo 08-02 ja sunnuntaina klo 08-20.

Jos kohtaat häirintää, voit olla yhteydessä häirintäyhdyshenkilöön. Häirintäyhdyshenkilöt tavoitat tapahtuman aikana Discordista, puhelimella (tekstiviestein tai soittamalla), verkkolomakkeella sekä sähköpostilla. Verkkolomakkeella voit ottaa yhteyttä myös nimettömästi. Häirintäyhdyshenkilöt päivystävät koko viikonlopun (yöaikaa lukuun ottamatta). Tapahtuman jälkeen tavoitat heidät sähköpostitse.